Despre

Din anul 1999 АСМ (Automobil Club din Moldova) este membru al Aliantei Internationale de Turism/Alliance Internationale de Tourisme (AIT) si Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care cuprinde cluburi auto si asociatii turistice din întreaga lume.

Campania Make Roads Safe este o coaliţie pe scară largă, inclusiv instituţiile de sănătate publică, organizaţiile de automobilişti, ONG-urile pentru siguranţa rutieră şi alte organizaţii internaţionale. Campania este salutată, avînd sprijinul a mai mult de un milion de persoane din întreaga lume, care au semnat petiţia şi / sau apelul la acţiune.

Campania a fost creată pentru a implimenta recomandările Comisiei pentru Siguranţa Rutieră şi a Raportului Mondial din 2004 cu privirea la prevenirea vătămărilor cauzate de accidentele rutiere. Campania este coordonată şi finanţată de Fundaţia FIA – fond de cariate înregistrat în Marea Britanie scopul căruia este prevenirea urmărilor grave a accidentelor rutiere. Toţi partenerii coaliţiei şi-au asumat angajamentul de a creşte atenţia guvernelor şi a opiniei publice asupra obiectivelor Campaniei Make Roads Safe. Obiectivul principal al acestei Campanii este de a face comunitaea internaţională să recunoască prejudiciile care se calculează în viaţă şi sănătate omenească drept o pandemie şi să intreprindă măsuri urgente pentru a pune capăt acestor tragedii zilnice, prin prevenirea lor.

Automobil Club din Moldova (ACM) este o organizatie republicană, non-guvernamentala, fondată în 1998 cu scopul dezvoltării automobilismului, asistenței tehnice rutiere, turismului auto.

АСМ ofera cetatenilor Republicii Moldova: Permise Internationale de Conducere, asistență tehnică membrilor cluburilor FIA (Federation Internationale de l'Automobile) în conformitate cu acordul SNAKE.

Detalii despre activitatea ACM puteți găsi in compartimentul Servicii.